Dragsholm – Vejrhøj

Ruten starter ved Dragsholm Slot, og fører os 10 km rundt i “Bjergene” og vi kommer helt op på Vejrhøj, hvor vi har 360 graders udsigt over Odsherred.

Vejrhøj

Vejrhøj er 113 meter høj og med mægtig bronzealderhøj på 8 meter bliver den samlede højde over havets overflade 121 og dermed Sjællands tredjestørste punkt. Bronzealderhøjen er et anseeligt bygningsværk med en diameter på 40 meter. Gravhøjen har ikke været besøgt af hverken datidens gravrøvere eller arkæologer og gemmer derfor på hemmeligheden om hvilke betydningsfulde personer, der har fået tildelt denne helt unikke placering for mere end 3000 år siden. Gravhøjen er den højest beliggende gravhøj på Sjælland, men rundt på bakketoppene af Odsherredbuerne finder du mange andre gravhøje som er et besøg værd. F.eks. Esterhøj, Maglehøj og Dutterhøje i en fin bue vest og nord for Asnæs.

Rutens højdeprofil afslører at ruten  er temmelig barsk. laveste punkt er 0 og højeste punkt  121 meter over havet.
Rutens højdeprofil afslører at ruten er temmelig barsk.

Fra toppen af Vejrhøj kan man med et godt kort i hånden tage landkending på det meste af Odsherred. Lad blikket vandre videre til Kalundborg og Røsnæs mod sydvest. Mod vest den flotte lille kuperede ø Nekselø og bagved Sejerø. Derefter Samsø og Djursland for til sidst at møde Gniben den yderste spids af Sjællands Odde.

Du kan se ruten her: https://hiking.waymarkedtrails.org/#route?id=2764559 og du kan også hente ruten som GPX-fil.