Korshage

Ruten rundt om Korshage, som er ca. 11 km lang, tager sit udgangspunkt ved den lille parkeringsplads i den nordøstlige ende af Rørvig Havn, lige bag ved færgelejet.


Vi går mod nord ad Toldboden, og når vejen ender, fortsætter vi ad den smalle sti langs kysten. Når vi når til Vikingestien, drejer vi til venstre og følger stien mod nordvest, indtil vi når Skansehagevej, hvor vi drejer til højre mod nordøst. Vi følger Skansehagevej til vi når ud, hvor der er eng og hede mellem vejen og stranden. Ved Sommervej drejer vi til venstre og følger den vej mod nord. Når vi passerer Langesøvej ser vi Kongestenen på det lille hedeareal.

Vir fortsætter ligeud ad Isøre Tingvej. Hvor vejen drejer skarpt til venstre, fortsætter vi lige ud ad stien, ud over det lille engstykke og ind i skoven. Når vi når til Eriksmindevej følger vi vejen til højre ganske få meter rundt i svinget, og drejer til venstre ad Myntestien, som vi følger nordpå.

Naturoplevelser ved Korshage.
Naturoplevelser ved Korshage. Foto: Leif Lodahl.

Vi når til et T-kryds, hvor Myntestien ender, og vi følger Korshagevej til højre, og følger den rundt i svinget mod nordøst, til vi ender helt ude i strandengen. Vi fortsætter lige ud ad den lille sti, og drejer til venstre halvt mellem vejen og stranden. Vi fortsætter mod nord ude midt i strandengen, eller vi kan vælge en sti der går mellem strandengen og stranden.

Vi når til Korshage, som er det nordligste punkt på halvøen.

Vi drejer til venstre og følger strandengen mod sydvest, og fortsætter indtil vi når til den lille parkeringsplads. Vi går til højre ud mod stranden, og ved stranden drejer vi til venstre og fortsætter på stien som går i engen tæt ved stranden. Det sidste stykke går vi helt ude i strandkanten, hvorefter vi drejer til venstre, og atter går ind i landet på den smalle grusvej.

Når vi når til Flyndersøvej drejer vi til højre og følger vejen langs søen. Vi følger vejen indtil vi når til en lille parkeringsplads ved Dybesø, hvor vi drejer til højre, og følger søen nord om. Når vi passerer to sommerhuse helt ude ved vandet, holder vi til højre og følger stien som fortsætter rundt om søen, indtil vi er ved søen sydlige ende ved Dybesøvej og den lille parkeringsplads.

Højre om parkeringspladsen følger vi stien, som et kort stykke bliver til vejen Hvælvingen, men vi fortsætter lige ud. Inde i skoven når vi til Lokkemosevej, hvor vi kan vælge mellem flere stier. Det kan anbefales at vælge den midterste sti, som er skiltet, for med den sti kommer vi til at gå på rykken af skovklitten Højsandet.

Stien igennem Højsandet
Stien igennem Højsandet. Foto: Leif Lodahl

Vi går som nævnt på ryggen af en tre km. lang klit, som visse steder er ganske høj, giver en usædvanlig udsigt inde i skoven.

Udsigt fra Højsandet
Udsigt fra Højsandet. Foto: Leif Lodahl.

Når vi kommer ud af skoven, er vi tilbage i Rørvig, og ved parkeringspladsen går vi til højre ad Nørrevangsvej, til venstre ad Oldermandsvej. Ved den lille plads (græsplæne) ved havnen drejer vi til venstre hvorefter vi er tilbage ved turens begyndelse, den lille parkeringsplads bag færgestedet.

Du kan se ruten her: https://hiking.waymarkedtrails.org/#route?id=3272337 og du kan også hente GPX-filen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *