Nissum Fjord vandrerute – Thorsminde ved den Jyske Vestkyst

Vandreruten Nissum Fjord vandrerute, Fjorden Rundt er en 63 km lang afmærket vandrerute med udgangspunkt i Thorsminde ved den Jyske Vestkyst.


Langs ruten er der rig mulighed for at overnatte i sheltere eller på campingplads.

Langs ruten vil du møde indhegninger som du skal igennem for at følge ruten. Inden for indhegningerne kan der være kreaturer eller heste, der er i gang med at pleje naturen, for at opretholde en bred flora og fauna. Lad aldrig din hund løbe frit og hold den i kort snor inden for indhegningerne, så er der ingen fare ved at passerer.

Langs ruten vil du finde mange spændende oplevelser der er et besøg værd. I Thorsminde vil du blandt andet møde Strandingsmuseum St. George, der er et specialmuseum for strandinger på den jyske vestkyst.

Nissum Fjord byder på et væld af oplevelser og fortællinger. Derfor har en række frivillig taget initiativ til at få oprettet en Naturpark. Naturpark Nissum Fjord skal være med til at formidle den fantastiske natur langs fjorden og fortællingerne om hvorfor folk bosatte sig her. Langs ruten kommer du forbi to af deres besøgscentre, nemlig i Bøvlingbjerg og Thorsminde.

Du kan se ruten her, og du kan også hente ruten som GPX-fil: https://hiking.waymarkedtrails.org/#route?id=17214303