Rørvig Sandflugtsplantage

Turen rundt i Rørvig Sandflugtsplantage, som er ca. 9,6 km lang, tager sit udgangspunkt ved parkeringspladsen for enden af Telegrafvej.

Rørvig Sandflugtsplantage er plantet i 1867 og skulle modvirke flyvesand, som gennem flere hundrede år har været et problem for bønder og borgere i området. Vestenvinden fik sandet til at flyve ind over markerne hvorefter afgrøderne blev ødelagt. Plantagen virker efter sin hensigt og holder sandet tilbage ude ved stranden langs Kattegat og de prægtige klitter.

Vær opmærksom på, at vi her er ved en af Nordsjællands bedste strande, og i sommermånederne er der rigtig mange mennesker på og ved stranden.


I den vestlige ende af parkeringspladsen finder vi stien som følger kysten mod vest, og følger den, og når stien drejer til venstre ved den vestlige ende af skoven, følger vi stien, indtil vi kommer til den lille parkeringsplads. Umiddelbart efter parkeringspladsen drejer vi skarpt til venstre og følger nu kanten af sommer husområdet mod øst.

Efter to-tre hundrede meter drejer stien til venstre, ind i skoven, og vi følger stien. Efter blot 100 meter drejer vi til højre i krydset og fortsætter mod øst, til vi kommer til Telegrafvej.

Skovklitterne
De karakteristiske skovklitter i Sandflugtsskoven. Foto: Leif Lodahl

Vi går til højre ad Telegrafvej ca. 150 meter, til vi kommer til en sti på vejens venstre hånd. Vi begiver os atter ind i skoven ad stien. Når vi møder et T-kryds drejer vi til højre mod nordøst, og snart følger vi igen kanten af sommerhusområdet.

Vi fortsætter til vi kommer til Dybesø, hvor vi drejer til højre og følger stien langs søbredden til vi kommer til Dybesøvej. Ved parkeringspladsen drejer vi til venstre og følger Dybesøvej mod nord, med søen på venstre hånd og sommerhusene på højre hånd.

Vi fortsætter rundt langs søens bred til vejen ender tæt ved to sommerhuse, helt ude i vandkanten. Vi følger stien længst til venstre, og går nu mellem kysten og Dybesø. Efter kort tid drejer stien mod syd, ind i skoven igen. Ved det første kryds går vi enten skarpt til højre eller skråt til højre. Det gør ikke den store forskel.

Udsigt over Hesselø Bugt
Udsigt over Hesselø Bugt. Foto: Leif Lodahl.

Når vi kommer ud til kyststien drejer vi til venstre mod sydvest og går nu i den brede strandeng. Efter nogen tid bliver strandengen smallere, men vi befinder os fortsat mellem klitrækken og skovkanten.

Den brede strandeng
Den brede strandeng. Foto: Leif Lodahl.

Vi returnerer til parkeringspladsen, hvor vi startede.

Du kan se ruten her: https://hiking.waymarkedtrails.org/#route?id=11950460 og du kan også downloade ruten som GPX-fil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *