Bagges Dæmning

Ruten starter og slutter ved Bollerup, med surferliv og gode faciliteter som madpakkehus, toiletter og bad samt grill plads og borde og bænke.


Vi går over Bagges Dæmning til Holmsland Klitvej, som vi følger mod nord indtil vi kommer til Holmsborgvej. Her drejer vi mod vest, ind i sommerhusområdet. Når vi kommer til Nordlysvej mod syd, drejer vi ad Holmsborgvej mod nord. Vi følger cykelvejen mod nord, til vi når til Søndervig.

Genåbning af Bagges Dæmning 26. marts 2016. Foto: Leif Lodahl.

Ved Badevej drejer vi til højre mod øst, til vi når det store kryds, hvor vi passerer Holmsland Klitvej ad fodgængerovergangen og fortsætter lige ud på cykelstien. Vi går langs landevejen til vi kommer til den lille parkeringsplads, lige overfor golfklubbens indkørsel. Her går vi til højre mod syd, ind i den lille skov, og fortsætter ad stien langs fjorden.

Efter nogen tid returnerer vi til dæmningen og til Bollerup.

Kitesurfing, havkajak og vandretur ved Bagges Dæmning. Foto: Leif Lodahl.

Ruten er beskrevet her: https://udinaturen.dk/shelter/105430

Du kan se ruten her: https://hiking.waymarkedtrails.org/#route?id=12156053 og du kan også downloade ruten som GPX-fil.

Bagges dæmning forbinder Holmsland øst for Ringkøbing Fjord med Holmslands Klit vest for fjorden. Målet med at bygge dæmningen var dels at afvande sandene i den nordligste ende af fjorden til fordel for mere landbrugsjord, og dels at etablere en vej, der skulle lette overgangen for folk fra begge sider af fjorden.

Dæmningen er opført af Søren Hansen Bagge og hans søn, Halvor Christian Bagge i 1860’erne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *