Rørvig til Gundestrup

Turen fra Rørvig til Gundestrup er en del af Fjordstien, som er en 300 km sammenhængende cykel- og vandrerute som fører os rundt om Isefjorden, Holbæk Fjord og Roskilde fjord. Denne rute er ca. 38 km lang.


Turen starter ved Rørvig Havn, hvor vi følger Fjordstien mod sydvest. Stien starter til venstre for Havnekontoret og Rørvig Bådbyggeri. Lidt nord for Skredbjerggård drejer stien til højre mod vest, væk fra kysten.

Vi går ind i skovstykket og følger stien til venstre mod syd, og vi kommer til Skredbjergvej, som vi følger mod venstre til vi når til Nakke. Vi følger vejen igennem Nakke, til vi kommer til et lille spor på venstre hånd, lige ved den gamle smedje.

Den gamle smedje i Nakke.
Den gamle smedje i Nakke. Foto: Leif Lodahl.

Vi følger sporet mod syd, til vi kommer til et vejkryds med to mindre parkeringspladser ved Hovvigvej 105 og 108.’

Vi drejer til højre, og følger stien mod vest, ud til dæmningen, hvor vi kan gå op i fugletårnet og få et overblik over fuglereservatet.

Fugletårnet ved dæmningen
Fugletårnet ved dæmningen. Foto: Leif Lodahl

Vi går over dæmningen og igennem det lille skovstykke, hvorefter vi passerer Det Lille Rygehus. Vi fortsætter lige ud ad Hovvigvej til vi møder Østerlyngvej i Øster Lyng.

Det gamle Rygehus.
Det gamle Rygehus. Foto: Leif Lodahl.

Vi følger Østerlyngvej mod vest og vejen bliver til Lindealle og senere Algade i Nykøbing. Lige før Odsherred Teater drejer vi til venstre mod syd ad Havnegade og vi krydser banen. Hvor vejen deler sig holder vi til højre ad Havnevej og drejer til højre ad Snekkevej. Lige efter havnekontoret drejer vi til venstre, og går helt ned til havnekajen, hvor vi drejer til højre. Da vi når til de syv små bådehuse, som står på pæle i vandet, følger vi stien, som ligger på dæmningen i bunden af havnen. Drej til højre ad Egebjergvej og følg hovedvejen Egebjergvej sydover (der er cykel- og gangsti i begge sider af vejen).

Efter et kort stykke slår vi vejen ind i skoven Grønnehave. Ved den lille parkeringsplads går vi ind i skoven og går ad skovvejen skråt til højre, mod nordvest. Ca. 100 meter efter vi passerer to bygninger, drejer vi til venstre. Vi når til Psykiatrisk Hospital Nykøbing Sjælland, hvor vi fortsætter lige ud, indtil vi når til hovedbygningen og kirkebygningen, hvor vi drejer til venstre, og fortsætter langs Annebergparken tilbage til Egebjergvej, hvor vi drejer til højre.

Psykiatrisk Hospital Nykøbing Sjælland
Hovedbygningen ved Psykiatrisk Hospital Nykøbing Sjælland. Foto: Leif Lodahl.

Vi følger Egebjergvej til et lille stykke efter Strandhuse, hvor vi støder på en sti på venstre side af vejen. Følg stien mod øst, og efter kort tid bliver stien til Bøssebjerg, og efter kort tid, når vejen drejer til højre, fortsætter vi lige ud ad den lille sti. Følg stien ind i byen, og fortsæt ad Bøsserup Bakke og drej til venstre ad Bøsserup Huse. Drej til højre ad stien efter det første hus.

Vi følger stien forbi plantagen og passer Bøsserup Mark, hvor vi fortsætter ad stien. Vi når til Underød Huse, hvor vi fortsætter lige ud. Når vejen drejer til venstre, fortsætter vi lige ud ad stien hen over engen. Vi krydser Egebjerg Mark og fortsætter lige ud.

I Englands Huse støder vi på Vandværksvej, hvor vi drejer til venstre og efter kort til drejer vi til højre ad Nordre Skovvej som bliver til Skovvej. Hvor Skovvej drejer til venstre, fortsætter vi lige ud ad den lille sti mellem nr. 26 og 28. Vi følger stien til vi atter kommer til Skovvej, som vi følger ca. 50 meter til venstre. Vi drejer til højre mod syd, og går ind i skoven, hvor vi efter et par hundrede meter drejer til venstre, hvor skovvejen deler sig.

Når vi når til den lille parkeringsplads drejer vi til højre og går mod syd og vi følger stien, som går tæt langsk kysten. Når stien drejer til højre, følger vi stien. Efter nogen tid går en sti til venstre, og den følger vi, til vi kommer ud i det åbne landskab. Når vi møder Stokkebjergvej går vi til venstre ca. 100 meter, og drejer til højre ad Grønlandsvej til vejen drejer. Her fortsætter vi ad stien lige ud, ind i skoven, hvor vi krydser Grønlandsvej. Efter lidt tid kommer vi til et kryds, hvor vi går til venstre mod øst til vi når til porten til Marinestation Kongsøre. Vi drejer til højre før porten, og går mod syd.

Når vi kommer til et lille engstykke helt ude ved kysten, drejer vi til høre og går mod vest ad Sandskredsvej. Lige efter at vejen slår et lille sving til højre og går vi til venstre mod syd, og ved krydset drejer vi til højre mod vest og fælger stien til vi når til en lille parkeringsplads ved skovkanten. Vi fortsætter lige ud ad Næbbevej og følger vejen når den slår et sving til høre. Ved nr. 15 fortsætter Næbbevej mod venstre (Assenbjergvej fortsætter lige ud). Vi følger Næbbevej til venstre mod vest til vi når til Maglehøjvej til venstre, som vi følger mod syd.

I byområdet Abildøre kommer vi til et T-kryds, og vi drejer til højre. Maglehøjvej bliver til Irisvej, og vi drejer til venstre ad Mosevangen, og til højre ad Fyrrevang som bliver til Enebærkrogen. Kort efter et sving, rejer vi til venstre ad Lærkedalen og til venstre igen ad Egebjergvej, som fortsætter ud af byen. Vi krydser åen ved den lille havn og fortsætter lige ud, og følger nu Sidingedæmningen til vi når til Egenæs Huse.

I byen drejer vi til højre ad Egenæsvej, og fortsætter efter svinget ad Askebjerggårdsvej, som vi følger rundt om byen. Vi drejer til højre ad Egemosegårdsvej og straks derefter til venstre ad Ærtebjergvej. Vi følger svinget til højre og fortsætter langs vejen mod vest. Vi når til landsbyen Plejerup, hvor vejen bliver til Humlehaven et kort stykke, hvorefter vi drejer til venstre ad Plejerupvej. Vi følger svinget til højre lige ved byens udkant, og fortsætter 300 meter til vi møder Plejeruphuse på venstre hånd, som vi følge mod syd. I landsbyen Plejeruphuse drejer vi til venstre ad Strandvangen og følger den i en bue rundt, til vi møder Lyngtoften på højre hånd og siden Krovejen til venstre.

For enden af Krovejen i Gundestrup drejer vi til venstre ad stien langs Nykøbingvej mod øst, og vi kommer til Grevinge Kanals udløb ved den nordvestlige ende af Lammefjordsdæmningen.

Du kan se ruten her: https://hiking.waymarkedtrails.org/#route?id=11944654 og du kan også hente ruren som GPX-fil.

Du kan se hele Isefjordsruten her: hittps://hiking.waymarkedtrails.org/#route?id=1595942 og du kan også hente ruten som GPX-fil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *