Vandrerute: Dodekalitten

Dodekalitten er et kunstværk ved Glentehøj (Kragenæs) på Lolland. Ruten som er 8 km lang starter ved marinaen i Kragenæs.

Ruten vil føre os ud i det åbne lollandske landskab, og vi vil opleve Dodelkalitten, Ravsborg Voldsted samt et utal af gravhøje.


Vi følger Kragnæsvej tilbage i vestlig retning, indtil vi på venstre side af vejen, drejer mod syd ind i Klinkeskov. Vi følger skovstien 400 meter, indtil vi kommer ud i det åbne landskab i skovens sydlige ende.

Billede af dodekalitten
Dodekalitten er et imponerende kunstværk. Foto: Leif Lodahl.

Vi følger den smalle vej lige ud, indtil vi kommer til Dodekalitten.

Vi fortsætter ad samme vej mod syd, hvor vi passerer undervejs fire gravhøje på højre hånd, indtil vi kommer til Ravnsborgvej, hvor vi drejer til venstre. Hvor vejen svinger skarpt til højre, drejer vi til venstre og besøger Ravnsborg Voldsted.

Billede af en nedslidt gård.
Idyllisk landliv. Foto: Leif Lodahl.

Vi går tilbage ad samme vej og fortsætter lige ud ad Ravnsborgvej. Hvor vejen drejer skarpt til venstre, drejer vi til højre ad den lille markvej, som krydser marken. Når vi kommer til skovstykket, følger vi skoven højre om, langs skovens østside. Når vi har passeret skovstykket krydser vi igen marken og vender tilbage til Ravnsborgvej, hvor vi drejer til venstre og efter ganske kort tid højre ad Møllelungsvej. Lige før Kragenæsvej drejer vi til højre ad Stålmosen og passerer en række huse. Det sidste stykke af Stålmosen er ikke asfalteret. Vi fortsætter indtil vi kommer til en smal vej på tværs, hvor vi drejer til venstre. Vi fortsætter mod nord ind igennem Klinkeskoven og returnerer til Kragenæs ad samme vej som ruten begyndte.

Udsigt fra Ravnsborg Voldsted
Udsigt fra Ravnsborg Voldsted. Foto: Leif Lodahl.

Du kan se ruten her: https://hiking.waymarkedtrails.org/#route?id=11848369 og du kan også downloade ruten som GPX-fil.