Amagerminoen I

Amagerminoen er Københavns nye (2020) vandrerute. Ruten er en ubrudt rute fra DR Byen til Dragør havn. Ruten er 27 km lang, men det er muligt at klippe den over i to, fx. ved at springe af ved Vestamager Station og derfra tage metroen retur. Langt det meste af ruten foregår på veje og gode stier, men enkelte steder er stierne smalle og lidt sumpede. Det børe dog være muligt at gennemføre turen fx med klapvogn. Men det er altså ikke kun flad vej vi begiver os ud på.


Ruten fører os først igennem området vest for Sundby, i det område der hedder Lærkesletten. Vi går på smalle stier og over fårefolde.

Derefter går vi på støjvolden, som afskærmer motocross-banen fra Haveforeningen Sønderbro. Der er lidt meget støj fra motocrossbanen.

Følg de sort/blå skilte.
Følg de sort/blå skilte.

Syd for Vejlands Allé og Øresundsbanen går vi på Dæmningsvej, hvor vi skal dele vejen med cyklister. Det er et meget populært sted, så vi skal se os for. Sidst på stykket langs Dæmningsvej fører ruten os ind over engen mod øst, og det er en oplevelse vi ikke vil undvære. Om ikke andet for at komme væk fra cyklerne.

Kort efter vi passerer under Amagermotorvejen, drejer vi mod venstre, ned i engområdet og går nord om Birkedam. Vi går til højre ad Svenskeholmsvej, som fører os ud på fælleden Koklapperne. Vejen ud over engen byder på mange oplevelser, afhængigt af årstiden.

Udsigt fra Koklapperne ind over Amager.
Udsigt fra Koklapperne ind over Amager.

Når vi kommer til Granatvej skal vi vælge om vi vil gå til venstre mod Vestamager Station, eller om vi vil gå til højre og fortsætte turen.

Du kan finde ruten her: https://hiking.waymarkedtrails.org/#route?id=11741012 . Samme sted kan du downloade GPX-filen. Du kan læse mere om Amagerminoen på Naturpark Amagers hjemmeside: https://naturparkamager.dk/oplevelser/amarminoen/.